Torta della nonna (Tarta bunicii)

de miremirc in Torturi, 26 Noi 2012 | 16077 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 350 g faina 000
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • un praf de sare
  • 8 g praf de copt
  • 120 g unt
  • 170 g zahar
  • Crema :
  • 750 ml lapte
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • esenta de vanilie
  • 8 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 50 g amidon alimentar
  • Deasupra :
  • 40 g seminte de pin
  • 2-3 lg zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Torta della nonna (Tarta bunicii):

Crema : punem intr-o cratita cu fund dublu laptele, coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie (sau interiorul unei pastai de vanilie sau mai putin... dupa gustul fiecaruia) si lasam pe foc pana da in clocot.

Separat mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi incorporam amidonul.

Acest amestec de galbenusuri le turnam in fir subtire peste laptele fierbinte. Amestecam pana ce compozitia se ingroasa. Acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca.

Aluat : amestecam faina cu praful de sare, praful de copt si zaharul, apoi adaugam untul, iar la sfarsit oul intreg si galbenusul de ou.  Framantam foarte putin (pana cand omogenizam aluatul); invelim aluatul in folie alimentara, il asezam pe o farfurioara si dam la frigider pentru 1 ora.

Dupa ce a trecut 1 ora, aluatul il impartim in 2 parti, din care una mai mare . Bucata mare de aluat o intindem in tava rotunda cu d= 26 cm (eu am reusit doar cu mainile si folosindu-ma de un sucitor micut, exact ca in pozele de mai jos). Trebuie sa ajunga aluat si pe margini.

Umplem cu crema rece si apoi acoperim cu cealalta bucata mica de aluat ramasa. Marginile de la primul aluat vor acoperi frumos aluatul de deasupra, pe care il vom intepa cu furculita din loc in loc

Deasupra asezam 40 g seminte de pin si dam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra (circa 35 minute).

Lasam tarta sa se raceasca, apoi presaram zahar pudra cu aroma de vanilie. Servim cu pofta, pentru ca este un adevarat deliciu ! :)

Sursa mea de inspiratie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Torta della nonna (Tarta bunicii)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

gaby_duceag 1

27.11.2012, 22:50

perfect!
de parca ai fi facut vreodata ceva imperfect )

diana_k 1

28.11.2012, 08:12

delicioasa!

Panacris 1

28.11.2012, 08:16

Super delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort "la metru"